escriu-me
My Photo

domingo, agosto 30, 2009

Contra els espectacles que utilitzen animals...

Fés un copiar/enganxar i envio al Sr. Crespo: alcaldia@lloret.cat

" Apreciat Sr. Alcalde,

Com ja ha de saber, recentment, s'ha instal·lat a Lloret un circ amb animals.
Els circs treuen els animals del seu habitat natural, els forcen a viure la major part de les seves vides encadenats dintre de camions que viatgen per centenars de quilòmetres, i després els obliguen a actuar sota l'amenaça constant de càstigs.
L'estat captiu dels animals no proveïx cap valor educatiu. No ens diu res sobre el seu comportament natural, perquè els animals són obligats a actuar en un entorn totalment artificial. Els circs oferixen una visió de la realitat distorsionada i per tant no són educatius per als nens, que són el públic majoritari d'aquests espectacles.
Mentrestant, tigres, elefants, girafes, rinoceronts, foques, chimpancés... són condemnats a sofrir una vida d'amuntegament, maltractament, avorriment i estrès. Els elefants romanen encadenats el 95 per cent de les seves vides. Els tigres viuen i són transportats en gàbies de 3 x 2 metres.
Nombrosos països i ciutats de tot el món han prohibit l'actuació de circs en els seus territoris, preocupats pel benestar dels animals , com és el cas de diversos estats de la Índia i Brasil, Àustria, Suècia, Dinamarca i parts d'Anglaterra, Irlanda i Estats Units.
És de suposar que el nostre Ajuntament no pretén fomentar, ni directa ni indirectament, aquesta crueltat injustificada i que, si permeten l'actuació d'aquest circ amb animals, és per la falta d'informació del que realment hi ha darrere d'aquests espectacles.
Espero i demano que no tornin a permetre l'actuació de circs amb animals a casa nostre i m'agradaria aprovessin el que calgui per tal de prohibir-ne la seva instal·lació, així com no permetre cap mena d'altre espectacle en el que s'hi utilitzin animals, com estan fent cada vegada més localitats de l'Estat.

Atenta i respectuosament li saluda,


Nom:
DNI:
Data:
Localitat:
"